Nahoru

Hráškový krém pro děti

Suroviny:
• Mražený hrášek -1 ks                            
• Cibule – 1 středně velká
• Brambora – 1 středně velká
• Máslo nebo olivový olej – cca 30g
• Smetana 31% tuku– 150 ml
• Zeleninový vývar – 0,5 l

• Sůl, pepř, čerstvé bylinky - hladkolistá petržel

Postup:

Oloupeme a nakrájíme si bramboru a cibuli na kostičky.  Ve větším hrnci si na  oleji  (nebo na másle) necháme zesklovatět cibulku a přidáme k ní nakrájenou bramboru na kostičky, lehce promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Přiveďte polévku k varu a povařte cca 10 minut.

Potom přidáme  mražený hrášek a petrželku, promíchejte, přiklopte a nechte probublávat  3 minuty . Polévku promixujeme tyčovým mixérem.  Vmícháme smetanu a dochutíme solí a pepřem; zahřejeme, už nevaříme. Servírujeme ozdobené lístky petrželky nebo rozmarýnu.