Jahodové knedlíky s tvarohem
Suroviny na 10 menších knedlíků :
Postup:
V míse smícháme mouku, vejce, cukr tvaroh a sůl. Vypracujeme vláčné těsto. Pokud je příliš suché přidáme mléko, pokud řídké, mouku, ale s moukou šetřete,ať nejsou knedlíky tuhé. Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Než se začne vařit, naplníme knedlíky jahodami. Těsto si vyválíme na váleček a vyválíme si placku cca 2-3 mm vysokou a nakrájíme na ní čtverečky. Do každého čtverečku vložíme jahodu, zabalíme ji a vykutálíme si pěknou . Připravíme si jahodou omáčku z nakrájených jahod, rozpuštěného másla a cukru. V hrnci omáčku mícháme cca 5-7 min. Knedlíky dáme do vroucí vody a cca 5-7 min. začnou plavat na hladině. Naběračkou je vytáhneme, položíme na talíř, kde je polijeme rozpuštěným máslem a ozdobíme a jahodovou omáčkou, případně ještě můžeme posypat cukrem.