Nahoru

Jahodové knedlíky s tvarohem

Suroviny na 10 menších knedlíků :

•  250g polotučného tvarohu
•10 zralých jahod
• 1 vejce
•1 veká lžíce moučkového curku
•200g polohrubé mouky
•Špetka soli
Jahodová omáčka
•5 jahod na kostičky
•50g másla
•1 lžíce moučkového curku

Postup:

V míse smícháme mouku, vejce, cukr tvaroh a sůl. Vypracujeme vláčné těsto. Pokud je příliš suché přidáme mléko, pokud řídké, mouku, ale s moukou šetřete,ať nejsou knedlíky tuhé. Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Než se začne vařit, naplníme knedlíky jahodami. Těsto si vyválíme na váleček a vyválíme si placku cca 2-3 mm vysokou a nakrájíme na ní čtverečky. Do každého čtverečku vložíme jahodu, zabalíme ji a vykutálíme si  pěknou . Připravíme si jahodou omáčku z nakrájených jahod, rozpuštěného másla a cukru. V hrnci omáčku mícháme cca 5-7 min. Knedlíky dáme do vroucí vody a cca 5-7 min. začnou plavat na hladině. Naběračkou je vytáhneme, položíme na talíř, kde je polijeme rozpuštěným máslem a ozdobíme a jahodovou omáčkou, případně ještě můžeme posypat cukrem.