Nahoru

Rajčatová polévka

Suroviny:

•50ml olivového oleje
•2 plechovky krájených rajčat Valfruta
•1 cibule, jemně pokrájená
•500 ml zeleninového vyvaru
• svazek bazalky
•200 ml 31% smetany
•Sůl, 1 lžička krystalového cukru, trochu vinného octu a malinko pepře

Postup:

Nadrobno si nakrájíme cibuli. Do hrnce dáme olivový olej a cibulku necháme zezlátnout. Přidáme krájená rajčata a prohřejeme. Zalijeme zeleninovým vývarem a cca 5 min. vaříme. Potom pyré rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme solí, trochou vinného octu a lžičkou krystalového cukru. Posekáme bazalku a přidáme ji do polévky. Na závěr do polévky vlijeme smetanu a podáváme ozdobené bazalkou s krutony.