Nahoru

Vánoční ryba s bramborovým salátem pro děti

Suroviny pro osoby :

Na rybu: 

•400g – halibuta (ryba bez kostí vhodná pro děti) 
•Bylinky – petržel, rozmarýn, libeček, bazalka
•Citrón
• Olivový olej
•Máslo
•Sůl


Na lehký bramborový salát:
•Brambory 2 kg
•Zelenina – čerstvá  - celer, petržel, mrkev, hrášek
•Sůl,pepř, petrželka
•Bílý jogurt 200g
•Kyselé okurky

Postup:

Bramborový salát - Zeleninu očistíme a uvaříme. Zvlášť kořenovou zeleninu a zvlášť brambory. Vše pak nakrájíme na malé kostičky nebo protlačíme přes mřížku . Nakrájíme i kyselé okurky. Bramborový salát pro děti zakápneme citrónem a smícháme s bílým jogurt. Vše důkladně promícháme, osolíme a podáváme vytvarované na talíři  do kulata s rybou.

Rybu pokapeme citrónem, osolíme a z bylinek, česneku a oleje uděláme marinádu, kterou potřeme filety halibuta a necháme rybu odstát aspoň 1 hodinu v ledničce. Rozpálíme si troubu na 180 stupňů a pečeme rybu cca 15-20 min. Podáváme s bramborovým salátem nebo vařenými bramborami.