Vtipná kaše s malinami a jablky
Suroviny:
- 1 hrnek ovesných vloček cca 150g
- 2 hrnky vody
- Špetka soli
- 1/2 hrnku mléka
- 1/2 hrnku smetany ke šlehání
- 1 jablko
- 100g mražených malin
- 1 lčička cukru
Postup:
Ovesné vločky si den předem namočíme do mléka a necháme v lednici nabobtnat. Pokud nestíháme nevadí, můžeme to udělat i hned bez namáčení předem, jen kaše nebude tak jemná. Nabobtnalé vločky dáme do mléka a vaříme do zhoustnutí, přídáme trochu smetany, skořice a medu a nastrouhané oloupané jablko. Ve vedlejším hrnci si připravíme horké maliny s trochou cukru, kterými připravenou ovesnou kaši ozdobíme. Pokud nemáme maliny, můžeme si podusit 1 jablko se skořicí a cukrem a tím obohatit ovesnou kaši.