Nahoru

Vtipná kaše s malinami a jablky

Suroviny:

  • 1 hrnek ovesných vloček cca 150g
  • 2 hrnky vody
  • Špetka soli
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1/2 hrnku smetany ke šlehání
  • 1 jablko
  • 100g mražených malin
  • 1 lčička cukru

Postup:
Ovesné vločky si den předem namočíme do mléka a necháme v lednici nabobtnat. Pokud nestíháme nevadí, můžeme to udělat i hned bez namáčení předem, jen kaše nebude tak jemná. Nabobtnalé vločky dáme do mléka a vaříme do zhoustnutí, přídáme trochu smetany, skořice a medu a nastrouhané oloupané jablko. Ve vedlejším hrnci si připravíme horké maliny s trochou cukru, kterými připravenou ovesnou kaši ozdobíme. Pokud nemáme maliny, můžeme si podusit 1 jablko se skořicí a cukrem a tím obohatit ovesnou kaši.